Boa vak

Het BOA vak en uitrusting

Het vak BOA is een mooi vak,

Steeds meer gemeenten zetten BOA’s in voor controlerende en handhavende taken. Ook de erkenning van de BOA word steeds beter en meer aanvaard door de burger. ongeveer tien jaar geleden hoorde je bijna dagelijks ” Melkert baantje, Nepagent, Efteling politie en meer van dergelijke benamingen”.                                                                                                                                Nu hoor je steeds meer ouders tegen de kinderen zeggen “dat is ook politie

Ook het landelijke BOA uniform en de striping die steeds vaker wordt toegepast op de gebruikte voertuigen dragen bij aan de erkenning van onze professionaliteit.

Echter wat ik zelf steeds vaker in Nederland zie is in mijn mening een ondermijning van deze opgebouwde professionaliteit: Landelijk payrollbedrijven/ detacheringbureaus verhuren onder andere parkeercontroleurs aan diverse gemeenten( soms zelfs elke dag of een aantal dagen aan meerdere gemeenten) en laten deze controleurs gekleed in het landelijk BOA uniform lopen met zelfs het BOA logo op het uniform aangebracht terwijl deze ( helaas ) geen BOA bevoegdheid hebben en zelfs geen aanvraag hiervoor lopende is of zelfs de intentie om deze aan te vragen er niet is.

Enkele gemeenten hebben voor parkeercontroleurs en zelfs BOA’s die wachtende op hun die wachtende op hun beëdiging voldoende afwijken van het ( vastgelegde en beschermde ) landelijke BOA uniform. (Zie voorbeeld foto)

De VNG en ( het inmiddels bijna ter ziele gegaande BEBOA) hebben ondersteund door de vakbonden gezamenlijk gezorgd voor een gezamenlijke uniforme uitstraling, laten ze de professionaliteit ook gezamenlijk bewaken.

 

 

Klik op de banner